Gairebé un any després d’inaugurar-se, el nou carrer del Consell de Cent ha esdevingut la via de passeig per excel·lència de l’Eixample. Ara bé, els qui haurien de tenir-hi el pas més restringit, els vehicles, se salten la normativa i posen en risc la seguretat dels vianants. És l’alerta que fan veïns i entitats. La plataforma Consell de Cent Verd i Viu reclama al consistori que es posi fre al mal ús que fan molts vehicles d’aquesta via pacificada.

Hi ha furgonetes i camions que hi fan càrregues i descàrregues en horari no permès, en els moments d’entrada i sortida de les escoles. Alguns fins i tot hi estacionen tot i estar prohibit. Lamenten que “una situació d’èxit amb què estem molt contents” pugui acabar “sortint malament” pel perill que suposen per a infants i gent gran, diuen, els cotxes que se salten les normes. “Hauria de ser un espai d’estada, de joc amigable, i no s’està complint”, apunta la plataforma.

Amb l’ús que estan fent molts cotxes, es pot degradar molt i sortir malament. És un perill per a nens i gent gran”
Xavier Montagut, plataforma Consell de Cent Verd i Viu

Per sobre de la velocitat permesa i contra direcció

De fet, les càmeres de betevé han pogut captar infraccions que són habituals al carrer. A les imatges es pot veure una furgoneta que supera la velocitat màxima permesa de 10 quilòmetres per hora i que fins i tot circula contra direcció. En una de les places del carrer, a l’altura de Comte Borrell, els veïns diuen estar farts d’alertar de vehicles que envaeixen zones exclusives de vianants.

Una furgoneta circula en direcció contrària al carrer del Consell de Cent

La directora de l’Escola Bressol Municipal Germanetes, Carme Barnet, explica als micròfons de betevé que sovint recomana a famílies del centre que entrin a jugar al pati de l’escola, en comptes de fer-ho a la plaça. “Tenim una plaça davant l’escola, però ni les famílies la fan servir”, assegura. “No hi ha ni tan sols una mica de sensació de plaça. Tens un parterres, però els cotxes passen pel mig, per sobre la vorera, pel mig de la plaça”, afegeix Barnet.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament estudien com evitar aquests comportaments. De fet, el que es reclama és que es compleixi amb la normativa de què es va dotar el Consell de Cent pacificat.