Aquesta tarda s'han entregat les Medalles d'Or al Mèrit Cívic de la ciutat de Barcelona. El restaurant Can Pitarra ha estat un dels dos premiats. És un dels establiments més antics de la ciutat on s'han fet tertúlies, sobretot del catalanisme polític, però també literari. De fet, el restaurant s'ha convertit en un museu dedicat a la figura de l'escriptor Frederic Soler, conegut com Lo Pitarra, gràcies a la passió que hi han posat els germans Roig, que regenten el local des de fa tres dècades. Aquí hi han acumulat llibres antics, retrats i exemplars de diaris de l'època del dramaturg. L'altra premiada ha estat la centenària Cambra de Comerç Italiana a Barcelona, pel seu compromís amb els empresaris dels dos països. En l'acte s'ha fet un minut de silenci per les 13 víctimes mortals de Fraginals, la majoria italianes.

L’entrega dels reconeixements ha començat amb un minut de silenci en record de les 13 víctimes mortals de l’accident d’autocar d’aquest diumenge a Freginals.

La Cambra de Comerç Italiana va commemorar el 2014 el centenari de l’arribada del primer grup d’italians a la ciutat. L’entitat treballa per fomentar les relacions comercials entre Barcelona i Itàlia i promociona les empreses italianes.

L’any 1889 el dramaturg Frederic Soler, “Serafí Pitarra”, va deixar la rellotgeria de la casa on va viure, al carrer d’Avinyó, i un any després es va convertir en el restaurant Cisco. L’any 1953 es va traspassar i es va reanomenar restaurant Sogas. Els germans Jaume i Marc Roig des de 1987 porten les regnes de l’establiment, al qual van retornar el nom de Pitarra. El restaurant s’ha convertit en un museu dedicat a la figura de l’escriptor Frederic Soler.