L’antiga sinagoga de Barcelona, situada al carrer de Marlet, al barri Gòtic, ha tornat a patir un acte vandàlic, segons ha avançat el digital ‘Tot Barcelona’, i han denunciat Els Amics dels Calls de Catalunya a les xarxes socials. Els responsables de la sinagoga s’han trobat aquest dimarts al matí la façana principal del temple amb pintades i vandalitzada, ja que han arrencat de la porta la mezuzà, un pergamí que té escrits els dos primers versicles de la Torà.

L’Associació d’Amics dels Calls denuncia la brutícia al voltant del temple i l’estat de deteriorament del call jueu de Barcelona. Asseguren que està molt brut i abandonat i que això propicia aquest tipus de destrosses. Per això, demanen a l’Ajuntament mesures urgents per frenar-ne la degradació.

La sinagoga de Barcelona actual està considerada una dels més antigues que es conserven a tot Europa, tot i que actualment no funciona com a espai de culte i està museïtzada.

No és el primer atac vandàlic que pateix la sinagoga

El temple ja va aparèixer amb pintades antisemites al mur exterior el febrer de l’any 2018, un grafit on es podia llegir la frase “Fora de la nostra terra”. L’Ajuntament va ordenar esborrar immediatament les pintades i va oferir suport per denunciar l’acció vandàlica a la Fiscalia Antiodi.