Els grafits a les parets són una de les fonts principals de brutícia a Barcelona. Un dels espais que s’ha vist afectat recentment per pintades no autoritzades ha estat la façana de l’Hospital de la Santa Creu, actualment seu de la Biblioteca de Catalunya, situat al Raval.

Es tracta d’uns grafits fets amb esprai negre i blanc que afecten algunes de les inscripcions del segle XVII que formen part de la paret d’aquest edifici modernista. Tal com explica el periodista i autor del blog Històries de Barcelona, David Martínez, una de les inscripcions malmeses es creu que podria pertànyer a la Guerra dels Segadors.

Barcelona planteja penes de presó per als grafiters

Recentment l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que intensificarà la lluita contra els grafits i les pintades al carrer. Ho farà amb un reforç de la neteja, però també posarà el focus en els autors dels grafits, amb més denúncies i multes per infringir l’ordenança de civisme. A més, també es planteja la via penal, que podria resultar en penes de presó.

Detall grafit Hospital Santa Creu

Durant el mes de juny, la Guàrdia Urbana va denunciar 12 persones en quatre dies per fer pintades i grafits a l’espai públic.