manifestació sanitaris Via Laietana

La Taula Sindical de la sanitat de Catalunya ha convocat una vaga de 24 hores a la sanitat catalana per aquest 10 de març. Sota el lema “N’estem fartes”, l’aturada vol denunciar “la situació límit que viuen els professionals de la salut”. L’aturada la convoquen el sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT, CATAC-CTS-IAC, COS i PSI Lluitem. En canvi, no la secunden els sindicats majoritaris: CCOO, UGT i SATSE.

“Volem canviar les condicions”

Els convocants destaquen que és la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris, tant públics com privats, des dels hospitals, passant per l’atenció primària, la domiciliària, les residències, les ambulàncies i el 061. Reclamen, entre d’altres, posar fi als “contractes escombraries” i els sous molt baixos, eliminar la privatització de serveis, reconèixer aquests serveis com a part del sistema de salut i dotar tots els àmbits de plantilles suficients, entre els quals l’atenció primària que, asseguren, està assumint un percentatge molt alt de la feina per la pandèmia. Volen que les autoritats els escoltin “d’una vegada”, i han afirmat que no volen ni ser superherois ni més cançons dedicades. “Volem canviar les condicions”, han reivindicat.

Mobilitzacions a la via Laietana i la plaça de Sant Jaume

Unes 1.100 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat a les mobilitzacions convocades durant el matí. Els manifestants han tallat la via Laietana i, posteriorment, s’ha fet una concentració a la plaça de Sant Jaume. Tant Marea Blanca, com la FAVB i la Plataforma en defensa dels serveis públics donen suport a l’aturada i se sumaran a les mobilitzacions previstes durant la jornada.

Sanitaris durant la manifestació de Via Laietana

Els convocants anuncien aturades parcials en quatre franges horàries tots els dilluns a partir d’ara i fins al 26 d’abril .