Una part important del reforç del sistema sanitari que s’ha generat per poder fer front a la pandèmia del coronavirus es mantindrà. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet balanç, juntament amb el vicepresident Pere Aragonès, un any després de la confirmació del primer cas de la covid a Catalunya. Assegura que els més de 13.000 professionals sanitaris contractats “es quedaran”. “Són imprescindibles en aquest impacte de la covid que continuarem tenint”, ha afirmat.

Vergés destaca que aquest últim any “s’ha capgirat de dalt a baix” tot el sistema sanitari, tant als hospitals com a l’atenció primària. Recorda que s’han triplicat els llits de crítics, que els llits convencionals han passat de 13.000 a 23.000, i que s’han construït cinc hospitals satèl·lit, que donen un marge de “més espai i de més seguretat per treballar millor”.

Aragonès vol consolidar els fons covid

De la seva banda, Aragonès ha apostat perquè els fons covid es mantinguin la propera legislatura. “S’haurien de consolidar”, ha reclamat. El vicepresident en funcions creu que cal arribar a un consens polític que permeti garantir aquesta “injecció de recursos extraordinària”. Per Aragonès, aquests fons han de servir per revertir “un sistema sanitari infrafinançat”, permetre la incorporació de professionals nous i la millora de les condicions laborals i de les carreres professionals, amb més places d’infermeria i de medicina.