El professorat de la UB decideix aquest dimarts si inicia una vaga i proposa un calendari de mobilitzacions per reclamar la regularització del que anomenen falsos professors associats. El personal docent i investigador laboral de la universitat està convocat a una assemblea de la plataforma TransFormem UB, a partir de les 14 h al Pati de Lletres de l’Edifici Històric.

Amb les mobilitzacions, que ja van fer l’any passat, pretenen pressionar l’equip de govern de la UB perquè reobri la taula de negociacions que permeti una millora de la situació dels professors associats. Segons xifres del comitè d’empresa, hi ha prop de 2.700 docents a la UB que estan contractats a través d’aquesta fórmula, però, apunten, només 700 ho són realment.

Afirmen que els dos milers restants són “falsos associats”, ja que fan un 75 % de la feina que fan els docents que són professors funcionaris i ho fan amb amb un sou que ronda els 500 euros. El professorat ja va fer vaga fa un any per evitar acomiadaments al centre universitari. Ara, a més d’instar a reobrir les negociacions, el col·lectiu també demana més transparència a l’equip de govern de la UB. Afirmen que encara no s’han publicat les places de professors associats que es preveuen per al curs 2018-2019.