Fa anys que els veïns del carrer de Lincoln i els entorns denuncien el soroll i la brutícia que es genera al voltant del local nocturn Otto Zutz. Després de moltes queixes veïnals i centenars de multes als incívics per part de la Guàrdia Urbana, la síndica de greuges de Barcelona demana a l’Ajuntament que s’encarregui del problema i busqui una solució al més aviat possible.

Molts veïns del carrer de Lincoln denuncien que els joves que van de festa criden i fan soroll. Però les molèsties també afecten els carrers de l’entorn on fan “botellón”, perquè el dia següent es troben ampolles, gots i vòmits als portals de les finques i comerços. La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, reclama solucions a l’Ajuntament: “El descans a la ciutat és un dret constitucional i hi ha d’haver una mediació entre els veïns, la discoteca i l’Ajuntament per solucionar aquest problema”.

Per minimitzar les molèsties, la discoteca ha creat un espai semiinterior on els clients poden esperar mentre fan la cua i ha reforçat el control de l’entorn amb educadors cívics. “Hi ha 18 persones al carrer mirant de rebaixar el soroll i, per tant, s’està fent tot l’esforç necessari”, explica Joaquim Boadas, representant de l’Otto Zutz i secretari de la FECASARM.

Tot i que les denúncies per part de la Guàrdia Urbana van disminuir de 922 el 2016 a 171 el 2017, els veïns segueixen queixant-se de les molèsties que causen els clients de la discoteca, que obre de dimecres a dissabte i té un aforament de 700 persones. Els veïns asseguren que hi arriben desenes de clients amb autocar i això encara perjudica més la situació.