vaga 16 novembre estudiants

La vaga el 16 de novembre a Catalunya convocada per estudiants ja està en marxa. Moviments estudiantils animen a aturar-se en solidaritat amb el poble de Palestina. El Sindicat d’Estudiants ha fet una crida a no anar a les aules per denunciar els bombardejos a Gaza. Concretament, la convocatòria afecta l’alumnat de secundària, batxillerat, universitats i FP. A banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també ha convocat una aturada a secundària.

Vaga d’estudiants el 16-N i manifestació

A més, hi ha manifestacions a les 12 h del 16 de novembre sota el lema “Alto al genocidi sionista contra el poble palestí!“. A Barcelona, el moviment estudiantil ha convocat la protesta a la plaça de la Universitat. Amb les diferents formes de protesta, demanen que el Govern espanyol “deixi de finançar el règim de Netanyahu“.

El SEPC secunda la vaga

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també ha convocat els estudiants de secundària a participar en la vaga per condemnar “el genocidi que pateix el poble palestí”. En un comunitat, els representants estudiantils han subratllat que en els darrers 75 anys aquesta població “ha sigut víctima de la guerra de l’Apartheid i de l’ocupació militar”. També han lamentat que s’estigui assenyalant la població civil palestina i se l’estigui convertint en un objectiu militar.

“Estem presenciant un genocidi televisat tant a la Franja de Gaza com a Cisjordània”, afirmen.

Altres protestes per Palestina

El passat 26 d’octubre ja es va convocar una manifestació d’estudiants que va aplegar unes 800 persones. També fa uns dies, una manifestació unitària va aplegar 19.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 70.000 segons els organitzadors.