Mor l'excursionista l'excursionista perdut a Setcases

(ACN/redacció) L’excursionista rescatat a Setcases, el Ripollès, en estat crític ha mort aquest dilluns a l’Hospital Vall d’Hebron segons ha pogut confirmar l’ACN. Els serveis d’emergència l’han localitzat aquest migdia colgat sota 50 centímetres de neu després d’haver passat hores al ras. Un helicòpter medicalitzat l’ha traslladat al centre hospitalari en un estat d’hipotèrmia greu.

L’home, veí de Camprodon i de 47 anys, va aparcar el seu vehicle diumenge, 28 de novembre, al matí a l’aparcament de l’estació d’esquí. A primera hora de la tarda, la família, preocupada perquè no tornava, va donar l’avís als serveis d’emergències. Els Mossos d’Esquadra van perimetrar una zona de recerca de quatre hectàrees d’extensió i un cos especial dels bombers i voluntaris van iniciar la recerca. Segons han informat els bombers en un comunicat, a les set del matí d’aquest dilluns s’ha desplegat un dispositiu que ha arribat a disposar de fins a nou dotacions.

La meteorologia adversa ha dificultat el rescat

Les condicions climatològiques adverses, la manca de visibilitat i el risc d’allaus han dificultat les tasques de rescat. El dispositiu ha trobat l’home a 400 metres de l’estació de Vallter 2000, fet que fa pensar als bombers que va quedar atrapat mentre es disposava a tornar.