Poc abans de les deu s'han tancat les portes del metro de Catalunya. Minuts abans n'han sortit els darrers passatgers. La vaga ha agafat per sorpresa sobretot els turistes. I els serveis mínims no han convençut a tothom. Amb el transport públic aturat, les alternatives han estat el vehicle privat o el taxi. Els taxis han circulat, però les parades estaven buides. L'única manera d'agafar-ne un ha estat aturant-lo o aprofitant que feia una parada per deixar passatge. Al centre de la ciutat el seguiment de la vaga ha estat desigual entre comerciants i restauradors. Molts han optat directament per tancar i els qui han obert, ho han fet sense saber si finalment haurien de plegar. MAICA GARCÍA, responsable de Scala Dei "A la que hi hagi manifestació, a la que em diguin que tanqui, tancaré." A El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, l'acció dels piquets hi ha impedit l'obertura del centre amb normalitat. Tot i la forta presència policial, s'hi han viscut alguns moments de tensió, sobretot amb l'entrada dels treballadors. L'actuació dels piquets també s'ha fet notar en altres punts de la ciutat. A la rambla de Poblenou alguns comerciants s'han vist obligats a abaixar la persiana.

Els piquets, a primera hora s’han concentrat en els grans establiments i els centres comercials i els petits comerços que no han secundat la vaga han pogut obrir sense gaires problemes.

Al centre, bona part de les botigues han obert tot i que, en molts casos, amb la persiana mig abaixada.

Els representants de CCOO i UGT s’han afegit al piquet del Centre Comercial Glòries i, per aquest motiu, el recinte no ha obert portes.