Amb el decret de mínims, l’Ajuntament vol garantir el correcte funcionament dels serveis municipals. Pel que fa a la seguretat, durant les hores de la vaga estarà operativa el 100% de la plantilla de la Guàrdia Urbana, mentre que el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) tindrà uns serveis mínims garantits del 93%.

Més enllà dels cossos de seguretat, l’Ajuntament també ha dictat els serveis mínims per a altres departaments. Als Serveis Funeraris hi treballarà un 60% de la plantilla, i hi haurà personal de guàrdia als principals cementiris. A Parcs i Jardins es garantirà l’atenció urgent i la presència de dues brigades de guàrdia, una per al manteniment de la xarxa de rec i l’altra per a la poda de l’arbrat.

En previsió que durant les hores de la vaga no es pugui fer la recollida d’escombraries ni els mobles i trastos vells, l’Ajuntament demana als ciutadans que mirin de reduir al màxim la quantitat de residus a partir de la tarda de dimecres, 28 de març.

El 33% del transport en hora punta

La Generalitat ha dictat una sèrie de serveis mínims per mirar de garantir la mobilitat durant l’aturada. La xarxa de TMB (metro i autobús) funcionarà al 33% en hores punta (entre les 6.30 h i les 9.30 h i entre les 17 h i les 21 h) i la resta d’hores no tindrà servei. Els mateixos serveis mínims hauran de complir el servei de Rodalies, el Trambaix i el Trambesòs.

Pel que fa al Bicing, l’Ajuntament aconsella consultar abans la disponibilitat de bicicletes a través de la seva pàgina web. El funcionament dels aparcaments municipals es garantirà a través de personal de guàrdia, i el servei de grua mantindrà 10 unitats al torn de matí, 10 al torn de tarda i tres al torn de nit.

El decret de mínims regula també el parc zoològic –tindrà 16 cuidadors operatius i un veterinari–, i el Parc del Tibidabo, on hi haurà personal per atendre el servei de funicular i l’aparcament del Parc d’Atraccions.

Recomanen informar-se per Internet

L’Ajuntament assegura que hi haurà personal operatiu al 010, tot i que a causa dels serveis mínims, pot ser que el temps d’espera sigui superior. Recomanen als ciutadans que s’informin a través del web de l’Ajuntament o dels comptes de Twitter i Facebook. També hi haurà personal de serveis mínims a les Oficines d’Atenció al Ciutadà dels districtes.