TRANSPORT PÚBLIC El metro, els autobusos, els ferrocarrils catalans, el tramvia i Rodalies de Renfe funcionaran al 33% i només hi haurà servei en hora punta. De dos quarts de set a dos quarts de 10 del matí i de les 5 de la tarda a les 9 de la nit. El Bicing obrirà però patirà algunes afectacions. D'una banda hi haurà una vintena d'estacions tancades per les manifestacions i de l'altra la reposició habitual de bicicletes es podria veure afectada. I pel que fa a l'AVE, el servei funcionarà al 20%, això vol dir que només sortiran una trentena de trens a tot l'Estat. Pel que fa al trànsit aeri els serveis mínims oscil•laran entre el 10 i el 50%. Cal consultar les pàgines web de les operadores per saber quins vols no sortiran. El transport marítim se'n veurà menys afectat. Hi haurà entre el 50 i el 100% dels serveis en funció del destí. SANITAT Els serveis d'urgència i les unitats especials dels hospitals funcionaran amb normalitat. També es garantirà l'activitat quirúrgica inajornable i l'atenció als malalts ingressats. En el cas de les visites programades, algunes es podrien anul·lar en funció de si els metges secunden o no la vaga. EDUCACIÓ En els centres d'ensenyament infantil i primària hi haurà d'haver com a mínim una persona de l'equip directiu i un docent per cada sis aules. A les llars d'infants els serveis mínims estaran formats per un directiu i un terç de la plantilla. SERVEIS MUNICIPALS La Guàrdia Urbana mantindrà operativa la totalitat de la plantilla. En el cas dels serveis de neteja i recollida d'escombraries es preveu que se'n vegin afectats, per això el consistori ha demanat que avui i demà es redueixin la quantitat de residus dipositats als contenidors.

Les afectacions en el transport faran que, si algú decideix anar a treballar, probablement ho faci amb el vehicle privat. En aquest sentit és important tenir en compte que les autoritats consideren el 29-M un dia laborable, motiu pel qual l’àrea verda i la blava funcionaran amb normalitat. També s’han fixat serveis mínims per a les grues, així que caldrà estar atents i aparcar correctament en cas que es faci ús del vehicle privat.

Pel que fa als mitjans de comunicació públics, la programació de BTV es veurà alterada per la vaga general. En compliment de l’acord de serveis mínims es mantindran les quatre edicions informatives, a les vuit del matí, a les dues del migdia, a les vuit del vespre i a les 10 de la nit, però se n’emetrà una edició reduïda, duraran la meitat que en un dia normal.