JOAN MARTÍNEZ, plataforma Prou Retallades "Per això volem dir a tots els nostres veïns i veïnes dels barris de Catalunya i a totes les nostres federacions que la participació en aquesta vaga que és necessària per aconseguir que els barris tornin a recuperar la seva vida i la seva situació."

En l’acte també hi han assistit representants dels sindicats Comissions Obreres i UGT. Els convocants han volgut expressar el seu rebuig frontal a la reforma laboral. També han posat l’accent en el desgast que, diuen, les retallades del govern de la Generalitat estan causant als serveis públics i al model social. És per això que els dos sindicats majoritaris han instat els treballadors públics a fer un seguiment massiu de l’aturada, després que el govern hagi aprovat el pla que els reduirà un 15% la jornada i el sou (en particular als interins) i que permetrà la Generalitat a modificar les condicions i el lloc de treball dels funcionaris.

També aquest dimarts, les principals associacions de treballadors autònoms de Catalunya han expressat a través d’un comunicat el seu suport a l’aturada del 29-M. Entre d’altres, donaran suport a la vaga el sindicat agrari Unió de Pagesos, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) o associacions de transportistes. Tots plegats han animat a secundar la vaga general “com a mesura de pressió contra les polítiques que retallen drets, serveis i prestacions socials” i han reivindicat el desenvolupament de l’Estatut del Treball Autònom.