La Universitat de Barcelona ha estrenat, aquest dimecres, un vídeo commemoratiu dels 150 nadals de l’Edifici Històric. El vídeo es presenta com la felicitació institucional de la UB per aquest Nadal. Es titula, “L’Edifici Històric ens parla”, i repassa els esdeveniments més destacats que s’han produït en aquesta obra arquitectònica de Barcelona al llarg d’aquests anys. L’edifici, obra de l’arquitecte Elies Rogent, es va inaugurar l’any 1872, i l’aniversari se celebra durant tot el curs 2022-2023.

La UB restaura la torre del Rellotge i l’obrirà al públic amb visites guiades
Les obres coincideixen amb el bicentenari del naixement de l’arquitecte Elies Rogent i els 150 anys de l’estrena de l’Edifici Històric

Un vídeo en primera persona amb veu de l’actor Lluís Soler

L’Edifici Històric, amb la veu de l’actor Lluís Soler, explica en primera persona les experiències viscudes en els seus 150 anys d’història, des del primer curs acadèmic fins a l’actualitat, passant per episodis destacats com l’assoliment de l’autonomia l’any 1933, el bombardeig feixista de la Guerra Civil, les primeres jornades de la dona l’any 1976 o els Jocs Olímpics del 1992

L’edifici destaca també algunes figures que han passat per les seves aules: Santiago Ramón y Cajal, Montserrat Roig, Salvador Espriu i Dolors Aleu. 

Visites guiades a la torre del Rellotge

Coincidint amb aquest aniversari, la Universitat ha programat visites guiades a la torre del Rellotge, que s’ha estat rehabilitant durant gairebé un any per reparar i consolidar l’estructura, de 35 metres d’alçària.