JOAN RIBOT, Comissió d'afectats pel projecte del Born "No estem en contra del centre cultural del Born ni tampoc estem en contra de que s'hi hagi fet una zona per a vianants. El que passa és que en fer la zona per a vianants no han previst o no han volgut preveure que molts veïns han perdut 420 places d'aparcament d'àrea verda. A més a més, amb aquest tipus de remodelació, amb el pla d'usos la regidora converteix aquesta zona en eix turístic de primer ordre i això incrementarà els pisos turístics, oci nocturn, hostaleria, hotels, noves terrasses." JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Vem fer un canvi en el mandat passat molt important que era que allò no fos una capsa tancada, fos un museu tancat, sinó que fos una combinació de centre cultural i espai públic. Qui és el problema? Que ara comença una etapa transcendental de la gestió. I per mi, hi ha dos elements que són absolutament equivocats. La primera és plantar aquella bandera al davant. Allò converteix un centre cultural i un espai públic en un memorial, en un lloc de pelegrinatge. L'altra cosa que estan fent és omplir de terrasses tot l'entorn. Entenc perfectament que els veïns vist això reaccionin dient 'escolti, ara que tornem a tenir el Born, el Born ha de ser per als ciutadans'."

El Born Centre Cultural obrirà oficialment les portes aquest dilluns i es convertirà en l’epicentre de les celebracions del Tricentenari de 1714. Més enllà de la recuperació d’un espai històric, la remodelació del mercat ha repercutit en el barri i els veïns no estan d’acord amb alguns aspectes del projecte. D’una banda, critiquen que s’han perdut 420 places d’aparcament de l’àrea verda. A més, creuen que la zona es convertirà en un eix turístic i que s’hi multiplicaran les terrasses, els locals d’oci nocturn, els apartaments i els hotels.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordí Martí, ha fet costat als veïns. A més, ha criticat la col·locació d’una gran senyera a les portes del centre cultural. Considera que aquest símbol converteix el Mercat del Born en “un memorial, un lloc de pelegrinatge”.