Molts avui miraven el cel. I no pels núvols que hi havia. La senyera que presideix l'esplanada d'El Born Centre Cultural anava de boca en boca. Fa 1.714 centímetres d'alçària, tot una declaració d'intencions, i avui amb prou feines onejava per la manca de vent. "El pal és gros. Si la bandera fos més petita no es veuria." "No és grossa en comparació amb Madrid que en tenen una de 50 metres!" Mentre els operaris ho acabaven de deixar tot a punt, els curiosos s'han hagut de conformar a veure els jaciments a través d'uns barrots. Alguns se senten orgullosos d'haver participat en la reconstrucció de l'espai. ÁNGEL SALVADOR "Me tiré aquí casi un año en medio de las runas y me gustaría verlo. Tengo ganas de decir que yo estuve colaborando en la reconstrucción." L'obertura d'El Born Centre Cultural suposarà un canvi per als comerciants de la zona. La majoria veuen el nou centre com una oportunitat. RUBÉN GONZÁLEZ, encarregat perruqueria Macías "Jo crec que sí, que serà beneficiós. Depèn de la publicitat que hi facin. Si hi fan una bona publicitat anirà bé. Hi ha museus, vaig veure una obra, expos. Ho han fet bé i portarà més moviment de gent." CINTA SALA, florista "Vindran turistes, aquí sempre n'hi ha. Si a més hi ha activitats culturals adreçades a gent d'aquí vindran i crec que si compren flors ens afavoriran!" El compte enrere ja s'acaba. Dilluns a la tarda quedarà inaugurat definitivament El Born Centre Cultural i aquestes portes s'obriran de manera definitiva.

Al llarg del matí de dissabte els operaris han ultimat els detalls per deixar-ho tot llest de cara la inauguració de dilluns, mentre els veïns comentaven la presència de la nova senyera. L’obertura suposarà un canvi per als comerciants de la zona que, majoritàriament, veuen el nou espai com una oportunitat.

“Si fan bona publicitat anirà bé, ja que l’oferta cultural és molt potent i va enfocada tant a turistes com a barcelonins”, explica l’encarregat de la perruqueria Macias, Rubén González. La florista Cinta Sala hi coincideix en el mateix sentit: “De turistes al barri sempre n’hi ha hagut i crec que els visitants catalans augmentaran perquè El Born parla de la història del país.”