Aquest és el Manjo, té 13 anys i viu a Madagascar. Cada dia va a l'escola però ha repetit tres cops segon grau perquè al centre no hi ha més cursos superiors. A més el 123 alumnes tenen un únic professor. Per aconseguir que aquests infants puguin completar la seva educació, Unicef vol construir 1.000 escoles en dos anys. Per fer-ho possible cal sensibilitzar la població amb vídeos com aquest però també recaptar fons. I aquest és el doble objectiu que tenen jornades com la d'avui al Tibidabo. MARCK FRANTZ, responsable d'aliances corporatives d'Unicef "Avui és el dia mundial de l'alfabetització i sent avui vuit de setembre, i justament aquesta setmana comencen les escoles per als nens i nenes de Catalunya, pensem que era una data magnífica per posar en valor el dret dels nens i les nenes a rebre educació i recordar que malauradament a molts llocs del món aquest dret no s'està complint. Hi ha més de 57 milions de nens i nenes que no poden anar a l'escola." Per col·laborar amb la causa tots els visitans del parc poden fer una aportació de dos euros que, a més a més, els permet obtenir un descompte en l'entrada. A banda d'aquests estands informatius, també han muntat una tenda idèntica a les que utilitza Unicef en situacions d'emergència, com els camps de refugiats sirians. A l'interior d'aquest espai els més petits han pogut descobrir a través de tallers i jocs, les realitats que viuen altres nens al món.

La celebració serveix per recordar les famílies la importància que té l’educació per a trencar el cercle de la pobresa dels infants, però també per aconseguir finançament per als projectes educatius de l’ONG. Els visitants poden adquirir una xapa per dos euros. Una aportació que permet obtenir un descompte en l’entrada.

A banda de les atraccions habituals del parc, els visitants han pogut gaudir de les activitats i tallers que s’han organitzat per als més petits a l’interior d’una tenda.

La festa de la Dorlys

Aquesta és la primera festa solidària dedicada a l’educació que organitzen conjuntament Unicef i Tibidabo després de l’acord de col·laboració que van signar les dues institucions el setembre de 2012. La jornada s’anomena simbòlicament La festa de la Dorlys, un nena de Madagascar que està complint el seu somni d’estudiar. Precisament en aquest país, Unicef projecta construir 1.000 escoles perquè altres nens puguin ser escolaritzats.