De moment, els dos barcelonins són les úniques víctimes mortals de nacionalitat espanyola. En total, l’atac al Museu Bardo s’ha tancat amb la mort d’una vintena de persones, 17 de les quals eren turistes. També n’han resultat ferides 24 persones.

El vaixell de creuer MSC Splendida va salpar com cada divendres de Barcelona per emprendre una ruta pel Mediterrani. Aquest dimecres feia escala a Tunísia i alguns dels passatgers estaven d’excursió per la ciutat en el moment de l’atemptat De fet, un parell dels itineraris que proposa MSC inclou la visita al museu. Després de l’atac, la companyia ha suspès totes les sortides i ha ordenat als autocars que retornessin els viatgers al buc.

En la mateixa situació s’han trobat els creueristes del Costa Fascinosa. Igualment, Costa Cruceros ha anul·lat les excursions programades i ha fet embarcar de nou els creueristes.

L’atemptat ha tingut lloc aquest dimecres al matí al Museu Bardo. Quatre persones han entrat a l’edifici i han segrestat els visitants que s’hi trobaven després d’un assalt fallit al Parlament tunisià. Finalment, les forces de seguretat han mort els terroristes i han alliberat els ostatges.