La trobada arrenca aquest dimecres i fins al 22 de març oferirà als alumnes diverses opcions per triar el seu futur professional. Per evitar que els joves vagin al saló sense saber del tot quins expositors visitar, hi haurà un servei d’orientació a l’estudiant personalitzat amb visites guiades d’experts en educació perquè l’alumne pugui triar l’itinerari acadèmic que més li convingui. Els joves poden consultar en línia les diferents carreres universitàries i conèixer amb un simulador de preu el cost aproximat de la matrícula, les notes d’accés als estudis i informació sobre beques i ajudes.

Promocionar la vocació científica

El saló posa l’accent en el foment de l’esperit científic i tecnològic dels estudiants amb dues àrees perquè els estudiants posin a prova el potencial creatiu i considerin l’opció de triar carreres científiques. Hi haurà l’Espai Ciència amb tallers i activitats interactives i l’Aula de Tecnologies Multimèdia amb les ulleres Oculus Rift de realitat virtual perquè els joves les puguin provar.

Les universitats presenten novetats

La Universitat Pompeu Fabra presentarà la titulació Grau Obert UPF, que ofereix un primer any en el qual l’estudiant tindrà assignatures de diferents titulacions per triar després els estudis que més li agradin. El nou grau s’estrenarà el pròxim curs. També la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) donarà els detalls d’una nova carrera, Turisme en anglès, a més de la titulació de Prevenció i Seguretat Integral en Línia i nous cicles formatius de grau superior.