L'indret on, suposadament, se celebrarà la festa continua sent una incògnita. Se sap, però, que no es farà en una casa particular ni en una discoteca. Segons els organitzadors, serà en un local que disposa de llicència per a festes nocturnes. És per això, diuen, que no han demanat un permís específic per fer-la. Asseguren que l'esdeveniment s'ajustarà als paràmetres permesos i que no hi haurà destrosses. POL TÉLLEZ, organitzador de Project X Barcelona "Hi ha dos altres esdeveniments paral·lels que s'han creat després que el nostre aconseguís una gran viralitat, que prometen coses que són completament il·legals, completament irracionals, i que nosaltres no prometem. // El nostre esdeveniment està completament dins del marc legal, tant de l'Estat com de la ciutat de Barcelona, i compleix totes les normatives vigents." Els responsables de la festa, a més, han desmentit que es tracti d'un esdeveniment tan multitudinari com sembla. Diuen que, malgrat que el nombre d'inscrits al Facebook és de 15.000 persones, l'aforament estarà limitat a 5.000. Des de l'Ajuntament, remarquen que tenen poca informació del que s'està planificant però diuen que n'estaran pendents per vetllar que es compleixi la normativa. Si no és així, asseguren que impediran que tiri endavant. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Una festa d'aquest tipus, com la que estan anunciant si més no, en la qual es fomenta el consum de drogues i el consum d'alcohol, a la ciutat de Barcelona no es pot fer i, per tant, nosaltres imposarem totes les traves administratives perquè no es pugui celebrar i farem complir la llei com és el normal." La festa està prevista per al 22 d'abril però, de moment, les entrades encara no estan a la venda. El preu, oscil·larà entre els 20 i els 35 euros.

Des de Project X Barcelona han donat aquest dimarts alguns detalls de la festa, que s’inspira en la pel·lícula americana amb el mateix nom. Asseguren, però, que no serà tot com al film i que la festa s’ajustarà a la legalitat. En aquest sentit, diuen que no hi haurà, per exemple, cap nan ple de pastilles d’èxtasi, com sí que passa en la ficció.

Pel que va al volum d’assistents, Pol Téllez, un dels qui hi ha darrere la iniciativa, remarca que l’aforament estarà limitat a 5.000 persones, una xifra força allunyada de les 15.000 que s’han inscrit a l’esdeveniment de Facebook. Per Téllez, el nombre de gent que s’hi ha apuntat no és fiable perquè, segons diu, no és el mateix “fer un clic” en una xarxa social que pagar l’entrada a una festa i anar-hi de veritat. La Project X Barcelona està prevista per al proper 22 d’abril però, de moment, les entrades encara no estan a la venda.

Sobre el lloc on se celebrarà la festa, no n’han volgut donar detalls, però han dit que no es farà ni en una casa particular ni en una discoteca. Segons han explicat, donaran a conèixer l’indret concret la setmana vinent, però ja han avançat que s’ubicarà en un local que disposa de llicència per a festes nocturnes. És per aquest motiu, diuen, que no han tramitat cap llicència municipal específica per organitzar-la.

L’Ajuntament vetllarà perquè es compleixi la normativa

Per la seva banda, des de l’Ajuntament remarquen que tenen poca informació del que s’està planificant a la ciutat i que l’esdeveniment està envoltat de molts rumors. De fet, en un primer moment van restar-hi credibilitat i no descartaven que pogués tractar-se d’una estafa. Per això, han dit que investigaran el cas, estaran pendents de com evoluciona i si la festa es desenvolupa com s’ha estat anunciant, “imposarem totes les traves administratives perquè no es pugui celebrar”. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha afirmat, no obstant, que si Project X Barcelona tira endavant vetllaran perquè es compleixin totes les mesures de seguretat i s’asseguraran que els organitzadors tinguin la llicència corresponent.