Els talls elèctrics comencen a ser un constant maldecap per als veïns i comerciants dels carrers de l’Artesania i Simancas. L’estació que els subministra l’electricitat té molts anys i qualsevol petit incident fa que deixi de funcionar. DARIO PRATS, farmacèutic “El dimarts vam patir un tall de llum de vuit hores, des de les 9 del matí fins a les 17 h de la tarda. A tots els comerços que estem afectats suposa el no poder engegar les neveres, tot el material que hi ha dins les neveres, insulines, vacunes, tot fet malbé, no pots gestionar tampoc les receptes electròniques, ni pots dispensar l’usuari.” Segons Endesa, l’origen del problema aquest cop ha estat un tros de cable que s’ha cremat, i que encara no han pogut localitzar. Per garantir el subministrament als usuaris, s’hi ha instal·lat un camió amb un equip electrogen. Una solució provisional que també causa molèsties als veïns. ONOFRE ANGULLO, propietari bar “Esta línea de luz tiene muchísimo, muchísimo, muchísimo problema, cada tres por dos tiene que estar aquí el camión con lo de la luz. A más a más esto genera una incomodidad muy mala, sobre todo por los humos porque yo tengo gente comiendo aquí.” MANUELA CUENCA, veïna “Vivo aquí encima y la verdad toda la noche el ruido que no se puede dormir. Cada momento está, ya han venido muchas veces, no es la primera vez.” Segons l’empresa, el problema d’aquesta estació és que és un final de línia, i si aquesta cau no es pot compensar amb cap altre. Endesa assegura que espera fer en breu un pla d’actuació a la zona per eradicar el problema, amb l’arribada de més línies elèctriques.

El tall de llum es va produir dimarts 3 de novembre des de les 9 del matí fins a les 17 h de la tarda i va afectar una part dels veïns i establiments entre els carrers de l’Artesania i Simancas. Mentre va durar l’aturada, molts comerços no van poder atendre els clients. És el cas de la farmàcia situada al carrer de Simancas que, a banda de no poder gestionar les receptes electròniques durant tota la jornada, va perdre també bona part del gènere guardat a les neveres, com ara les vacunes o les insulines.

Segons Endesa, l’origen d’aquesta avaria és un tram de cable que es va cremar i que la companyia ha de localitzar. De manera provisional s’ha instal·lat un camió proveït d’un equip electrogen que garanteix el subministrament als usuaris però que també genera algunes molèsties per fum i soroll.

L’empresa Endesa espera en breu poder fer un pla d’actuació a la zona que eradiqui el problema d’aquesta estació que, en no estar connectada en altres línies, no pot compensar l’energia quan cau el cable. Amb l’arribada d’altres línies elèctriques es resoldria el problema dels talls elèctrics.