Les obres avancen i ara encararan la recta final per tenir enllestit el mercat. En el punt de mira de cara a l'any vinent hi haurà la construcció de l'estructura de les parades, que inclourà aspectes com el paviment, la climatització o els desguassos. Aquest tram final de la remodelació de Mercat de Sant Antoni començarà abans que acabi el 2015 i s'allargarà dos anys. El pressupost per fer els treballs és de gairebé 23 milions d'euros. Aquesta nova fase d'obres conviurà amb els treballs que s'estan fent actualment. D'una banda se segueix amb la restauració de l'estructura de l'edifici original del mercat, i de l'altra amb la construcció de les quatre plantes soterrades, on hi haurà entre altres un jaciment arqueològic amb restes romanes que en part ha retardat el ritme de les obres. Veïns i comerciants de la zona afronten amb resignació els dos anys que els queden. Precisament ahir hi va haver reunió de paradistes, en què també hi ha els dels Encants, i que no va convèncer a tothom. "Nos dijeron que pueden ser dos años o a más, no lo aseguraron..." Si es compleix el termini, el mercat s'inaugurarà sis anys més tard del que s'havia previst des d'un inici.

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha adjudicat l’execució de les properes dues fases de la remodelació del Mercat de Sant Antoni a l’empresa UTE COPCISA-SCRINSER-SACYR. Els treballs de les dues fases es realitzaran paral·lelament i es preveu que comencin a finals d’any.

Aquesta nova fase de la remodelació té una inversió global de 22,9 milions d’euros, i preveu enllestir la restauració dels elements exteriors de la façana de l’edifici. A més, s’hi sumaran noves obres per tal de construir l’estructura i els elements comuns de les parades, com la il·luminació o els desguassos. Aquests ja són els treballs previs per a la instal·lació de les parades definitives.

D’altra banda, a les plantes del soterrani s’hi faran els acabats de tots els espais, com els revestiments, la pintura i els paviments. També els treballs necessaris per poder instal·lar els ascensors o les escales mecàniques que comunicaran les diferents plantes del mercat.

La remodelació del Mercat de Sant Antoni va iniciar-se el 2009 i es preveu que reobri l’any 2017. L’objectiu de la reforma és dotar el mercat de quatre nivells subterranis amb finalitats també logístiques: la planta -1 tindrà usos comercials, i a l’entorn dels locals es configurarà un gran vestíbul central; les -2 i -4 es destinaran a l’aparcament per als clients; i la -3 serà utilitzada pels comerciants per carregar i descarregar el gènere i emmagatzemar-lo.