JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Ningú pot dir que avui Barcelona és una ciutat menys segura que abans que s'hi despleguessin els Mossos, al revés. Hem de dir que avui Barcelona, com a capital, és una ciutat més segura". JOSEP LLUÍS TRAPERO, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra "Un cos professional amb algunes ombres però moltes llums. La crítica ferotge a la qual se'ns ha sotmès ens ha col·locat, jo crec que en una de les primeres institucions a nivell de transparència."

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat que “10 anys després Barcelona és més segura gràcies als Mossos d’Esquadra”. A més, ha afegit que cal invertir més en la policia autonòmica, ja que la seguretat afecta l’estat del benestar.

En la mateixa línia, el comissari en cap del cos, Josep Lluís Trapero, ha afegit que els Mossos s’han consolidat com “una policia de referència” i ha admès “algunes ombres i moltes llums” durant aquests anys. Ha reivindicat la feina feta en l’última dècada i de forma més especial les patrulles mixtes amb la Guàrdia Urbana. Ha assegurat que gràcies a “les crítiques ferotges” la policia catalana ha assolit un alt nivell de transparència.

En l’acte, també s’han donat a conèixer algunes dades del cos, que han atès 1.700.000 incidents, disposen de 998.000 dotacions policials i han fet 17.400 operacions amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. A més, han explicat que, en aquesta dècada, els fets delictius s’han reduït a la ciutat i han passat dels 181.00 de 2005 als 174.000 de 2015.

L’1 de novembre de 2005, els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la seguretat ciutadana a la ciutat. Va agafar el relleu de la Policia Nacional amb l’objectiu de reduir els delictes gràcies a una policia de proximitat, més coordinada amb la Guàrdia Urbana.