Aquests jardins, inaugurats a finals de l'any passat, podrien acabar rebatejant l'actual carrer de Sancho de Ávila pel de Miquel Martí i Pol. Així ho ha proposat el Nomenclàtor de la ciutat després que la majoria de veïns d'aquest bloc sol·licitessin un canvi de nom. Tot i que ells proposaven el nom de Vicente Ferrer, el que tenen clar és que la figura de Sancho de Ávila no té cap relació amb Barcelona. ARMENGOL TORRES, vicepresident Associació Veïns Sancho d'Ávila 119 "Barcelona ha de tenir noms de carrers de persones que tinguin a veure amb la nostra història i no hi ha d'haver cap problema ni despesa." JUAN CARLOS CHABANEL, veí de Sancho d'Ávila 119 "Millor tenir el Martí Pol o el Ferrer que no Sancho de Ávila, perquè històricament són preferibles aquests dos." Però els veïns més propers al Tanatori no ho veuen de la mateixa manera. Ahir van rebre la carta de l'Ajuntament que informa del possible canvi. RAMON SÁNCHEZ "M'és igual com es digui el carrer, el carrer es diu així i se'n diu per sempre." MARIA DEL MAR AIRA "El problema es el papeleo que conlleva el nombre de una calle." IMMACULADA ARNAU "Dir que aquest senyor no representa res per a Catalunya no és veritat, pel barri ens representa molt." Totes aquestes queixes les poden traslladar per escrit a l'Ajuntament durant aquest mes de març, abans que s'aprovi definitivament el canvi de nom.

La comunitat de veïns del número 119 de Sancho de Ávila va ser l’impulsora del canvi de nom del carrer l’any 2010. Demanaven canviar-lo pel del cooperant Vicenç Ferrer, però ara l’Ajuntament ha pres la iniciativa i ha proposat el del poeta osonenc Miquel Martí i Pol, el mateix nom que duen els jardins inaugurats recentment en aquest mateix carrer.

Sigui quin sigui el nom final, la iniciativa ha generat una divisió d’opinions entre els veïns. Els ideòlegs del canvi, alguns dels veïns de la finca del número 119, argumenten que la biografia de Sancho de Ávila no té res a veure amb la ciutat de Barcelona i volen el nom d’un personatge que estigui lligat a la ciutat.

Per la seva banda, els veïns més propers al tanatori, es queixen de la decisió. Recorden que ells fa 30 anys que viuen en aquest carrer “i fins ara no ha canviat res, no tenim perquè canviar-ho ara”, i lamenten que “persones que han arribat al barri fa només uns anys ens imposin aquest canvi”.

L’Ajuntament ha enviat una notificació a tots els veïns del carrer informant-los del possible canvi i demanant-los la seva opinió. A partir d’ara i fins a finals de març s’obre un període en què els veïns que ho vulguin podran traslladar per escrit totes les queixes a l’Ajuntament.