Com a conseller d'Economia el 2006, Antoni Castells va signar els convenis entre la Generalitat i la Fundació del Palau de la Música per tirar endavant el projecte de l'hotel. Va avalar per tant la permuta que va permetre intercanviar les qualificacions urbanístiques d'aquell edifici, fins llavors destinat a equipaments, amb les d'un altre immoble del carrer de la Ciutat, propietat de la Generalitat, que preveia un ús residencial i hoteler. Una operació que Castells ha defensat en base al benefici que havia de suposar per a les arques de l'Administració catalana, que es calculava en uns 5 milions i mig d'euros. ANTONI CASTELLS, exconseller d'Economia "Esta operación era de interés público. Y resulta que para hacer posible esta operación. Había que hacer un cambio de usos. Y a cambio de este cambio de usos, la Generalitat podía recibir una compensación que en aquel momento -porque sólo en el momento de hacer completamente el cambio se podría valorar- podría representar unos 5,5 millones de euros." Castells ha explicat que va aprovar l'operació confiant en els informes favorables del serveis jurídics de la Generalitat i en la informació que li van proporcionar els seus col·laboradors, entre ells la directora general de Patrimoni, Immaculada Turú. Tot i això ha admès que es van produir errors en la tramitació, de la qual ell diu que no va fer el seguiment. ANTONI CASTELLS "¿Si usted me pregunta en este punto se cumplió el convenio que yo firmé, que yo había dispuesto? Pues no." La declaració de l'exconseller ha tancat la primera setmana del judici, que es reprendrà dilluns amb la intervenció com a testimoni del constructor Manuel Valderrama, el promotor que es va quedar amb la finca on s'havia de construir l'hotel.

L’any 2006, quan era conseller d’Economia, Antoni Castells va considerar que el projecte de l’hotel al costat del Palau de la Música tenia un evident “interès públic”. Ho va creure basant-se en les garanties que li proporcionaven els serveis jurídics de la Generalitat i en la informació de col·laboradors pròxims, com la directora general de Patrimoni, Immaculada Turú (que també declararà com a testimoni en aquest cas). Castells s’ha expressat en la mateixa línia que l’extinent d’alcalde Ramon Garcia-Bragado, que en aquell època, en el seu càrrec de secretari de la Presidència, també va assessorar l’exconseller en aquest assumpte.

Antoni Castells va signar els convenis entre la Generalitat i la Fundació del Palau, encapçalada per Fèlix Millet, que servien per tirar endavant el projecte. En concret, va avalar l’intercanvi de qualificacions urbanístiques entre la finca on s’havia de construir l’hotel, que fins llavors tenia ús d’equipaments, i un edifici del carrer de la Ciutat, que era propietat de la Generalitat i que preveia un ús residencial i hoteler. “I a canvi d’aquest canvi d’usos, la Generalitat podia rebre una compensació que en aquell moment podria representar uns 5,5 milions d’euros”, ha explicat Castells. També ha reconegut que es van cometre erros en el seguiment dels convenis, ja que, segons ha dit, no sabia que la Fundació ja havia traspassat la propietat del solar a l’empresa Olivia Hotels.