La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha explicat que l’ocupació de la seu del BBVA s’ha fet per pressionar l’entitat bancària perquè resolgui favorablement els casos de 10 famílies de la PAH de Sabadell. Denuncien que, en aquest cas, el banc es vol quedar dues cases per la hipoteca d’un sol habitatge. D’aquesta manera, les persones afectades no només perdrien casa seva, sinó que arrossegarien l’immoble del familiar que els ha fet d’avalador i que ja estava totalment pagat. Els ocupants han abandonat la seu passades les vuit del vespre.

Precisament al carrer d’Alfons XIII de Sabadell es manté l’ocupació d’una seu del banc després de 10 dies. L’entrada a l’oficina de la Rambla ha coincidit amb l’ocupació d’una altra sucursal del BBVA al Vendrell. Passades les sis de la tarda, mig centenar de persones encara restaven a l’oficina de la Rambla amb la intenció de passar-hi tot el dia. A l’exterior de l’entitat bancària s’hi han congregat més activistes de la plataforma.

Protestes simultànies a 20 oficines de CX

Al llarg del matí, uns 300 activistes de la PAH han protestat a les oficines de CatalunyaCaixa (CX) perquè, segons ells, l’entitat incompleix els acords assolits i “es nega a negociar de manera col·lectiva els desnonaments”. Asseguren que la PAH i CX van arribar a un acord el passat 23 de gener sobre la nova directiva de riscos de persones físiques i denuncien que l’entitat bancària ha incomplert “l’acord que semblava més senzill, el de donar per escrit el que van acordar les dues parts”.

Un portaveu de CatalunyaCaixa (CX) ha explicat a l’agència EFE que “les relacions amb la PAH són fluides i contínues i es resolen casos tots els dies”; malgrat això, el portaveu ha reconegut que l’entitat no vol negociar col·lectivament perquè “cada cas és un contracte diferent”. El mateix responsable creu que l’acció d’avui ha estat bàsicament de propaganda perquè “en aquest moment, CX no té casos pendents de resoldre”.