En un vídeo penjat a Internet es veu clarament com un agent antiavalot dels Mossos d’Esquadra dispara amb una llançadora un projectil a la confluència del passeig de Gràcia amb ronda de Sant Pere. Precisament, la zona on Ester Quintana va perdre un ull la nit de la vaga general. Les imatges, publicades per l’ONG Solidaritat i Comunicació arriben després que el conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, comparegués dilluns i negués que en aquesta àrea s’hi haguessin llançat projectils.

Per intentar apaivagar el conflicte, el director general de la Policia, Manel Prat, ja ha anunciat que obriran una investigació per aclarir qui va disparar el projectil a la zona.  Des del Departament d’Interior donen credibilitat al vídeo però asseguren que aquest tipus de material antidisturbi es va utilitzar a la zona uns 20 minuts després que es produís la lesió d’Ester Quintana. A més, ha insistit que el model de projectil de les llançadores no poden causar les lesions que presentava la dona.

Aquest tipus d’arma, la van adquirir els Mossos d’Esquadra el 2011 per substituir les pilotes de goma. Permet disparar amb total precisió a 50 metres de distància. I, a diferència a les pilotes de goma, no reboten.