Amb l’arribada de les temperatures hivernals es fa més evident la necessitat de disposar d’una llar confortable, amb accés a aigua, gas i llum. A Catalunya, 320.000 llars no tenen garantides aquestes condicions de vida dignes, segons Enginyeria sense Fronteres i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i per això han creat un vídeo de denúncia.

En aquest recull d’imatges els impulsors de la iniciativa volen explicar quines són les causes de la pobresa energètica i què pot fer el conjunt de la societat per combatre-les. Consideren que les empreses subministradores “tallen amb impunitat” els serveis bàsics, la qual cosa requereix “mesures d’urgència”. Reclamen l’aplicació de la ILP de l’habitatge, aprovada al Parlament al juliol, així com que la Generalitat i els ajuntaments sancionin les companyies en cas d’incomplir la normativa.

Consideren de vital importància replantejar el model energètic, i en aquest sentit, Maria Campuzano, col·laboradora d’Enginyeria sense Fronteres, ha explicat a Barcelona FM que “és necessari recuperar el control dels serveis bàsics”. Proposa una “remunicipalització de la gestió energètica”, així com l’aplicació de mesures d’estalvi.