Els senyals de prohibit aparcar al voltant del Camp Nou són el primer indici que es tracta d'un partit especial pel que fa a la seguretat. Cap cotxe no podrà estacionar des de les 8 del matí de demà en tot el perímetre de l'estadi. També es buidaran els aparcaments del Barça destinats a públic no abonat i al migdia tancaran el Museu i la botiga del club. Però les mesures excepcionals es notaran sobretot quan s'acosti l'hora del partit. La recomanació és arribar al camp amb més antelació de l'habitual. JORDI JANÉ, conseller d'Interior en funcions "Això també afectarà en el temps en què s'obre el camp abans d'accedir a l'estadi, que en aquest cas seran tres hores abans, per poder facilitar que la gent entri en ordre perquè seran sotmesos a majors controls." "Els aficionats hauran de tenir en compte demà dues mesures excepcionals. Per accedir a l'estadi, hauran d'ensenyar o bé l'entrada per al partit o bé el carnet de soci i l'abonament de la temporada. És a dir, no n'hi haurà prou només amb el carnet de soci. El segon requisit és que no es permetrà entrar amb motxilles, ronyoneres o altres bosses de grans dimensions." Només a l'interior del recinte de l'estadi hi haurà uns 600 agents dels Mossos d'Esquadra, una xifra que triplica la d'un partit normal. L'operatiu inclou totes les unitats especials del cos. El partit coincidirà amb un altre esdeveniment multitudinari a Barcelona: el concert de Madonna al Palau Sant Jordi, on també està previst un reforç especial de seguretat per part dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

El partit està declarat d’alt risc com tots els de Lliga de Campions, però aquesta vegada les mesures de seguretat seran encara més excepcionals. Des de les 8 del matí d’aquest dimarts no es podrà aparcar en tot el perímetre del Camp Nou. A la mateixa hora quedaran tancats per tot el dia els aparcaments del club destinats normalment al públic no abonat. A partir de les 14 h també es tancaran el Museu i la FC Botiga Megastore, ubicats dins del recinte de l’estadi.

Els aficionats que vagin al partit hauran de tenir en compte altres mesures extraordinàries. Les portes s’obriran poc abans de les 6 de la tarda, una hora i mitja abans del que és habitual. L’objectiu, segons el conseller d’Interior en funcions, Jordi Jané, és “facilitar que la gent entri en ordre perquè seran sotmesos a majors controls”. Motxilles, ronyoneres, maletes i altres bosses de grans dimensions queden prohibides. A més, per accedir a l’estadi, els espectadors hauran d’ensenyar o bé l’entrada per al partit o bé el carnet de soci acompanyat de l’abonament de la temporada. És a dir, no n’hi haurà prou només amb el carnet de soci.

En el dispositiu, coordinat entre el FC Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, hi participaran uns 600 agents només a l’interior de l’estadi, als quals s’han d’afegir els que treballaran a l’exterior. La policia catalana mobilitzarà patrulles de totes les unitats especials del cos.