Ja fa 12 anys que aquesta família aprofita el dia de Nadal per anar al teatre. Per molts, com ells, és un dia per passar-lo amb els estimats, però no per quedar-se a casa. "És una tradició que tenim i cada any deprés de dinar venim amb l'àvia tota la familia al teatre, cada any venim a veure una obra diferent però sempre sortim"/ "Cada any intentem anar a veure una obra de teatre juntes, ens escapem de la família i venim les dues" Altres descobreixen l'experiència per primera vegada. "Aquest any per circumstàncies de salut familiar ens hem hagut de quedat i hem pensat que faríem una cosa diferent a la tarda i hem decidit venir al teatre, i a veure què tal" / "Ens han regalat les entrades per venir a veure El Tricicle, els Pastorets" En un dia com avui, el preu no és cap inconvenient. Tot i que les sales no s'omplen de gom a gom, l'activitat és constant. De fet, els que vénen de lluny a visitar la família aprofiten l'ocasió per conèixer els teatres de Barcelona. "Venim des de Porqueres, hem tardat dues hores i després de dinar ara venim aquí a veure el teatre dels pastorets" / "Cada 25 con con la familia de aquí vamos al teatro o al circo" Tant si vénen de lluny com si és la primera vegada que ho fan, tots coincideixen que repetirien l'experiència en els propers anys.

Per a algunes famílies, anar al teatre s’ha convertit en un clàssic que repeteixen any rere any. D’altres ho fan per primera vegada o hi van perquè l’entrada és el regal del tió o del Pare Noel.

Els teatres asseguren que les sales no s’omplen de gom a gom, però sí que s’hi acosta molta gent. Per això, continuen obrint el 25 i el 26 de desembre. Els preus són els mateixos que altres dies festius, però com que el públic no és tan massiu hi ha l’oportunitat de gaudir tranquil·lament de funcions que en altres ocasions estan molt plenes.