CHICO WHITAKER, premi Nobel alternatiu de 2006 "Los dirigentes políticos no se dan cuenta de que vamos hacia el abismo y siguen caminando como sonámbulos. Lo peor es que domina tanto el sistema que los ciudadanos caminan también como sonámbulos." ARCADI OLIVERES, activista de Justícia i Pau "Lo que más ha quedado ha sido el espíritu del 15-M, que se ha transformado en algo que fallaba, en la acción política. Y después han nacido iniciativas que han dado continuidad a aquello que en su momento fue una gran pedagogia política."

Durant tres jornades a la seu d’UGT a Barcelona es parlarà, entre altres temes, d’alternatives energètiques, propostes econòmiques sostenibles o moviments socials com el dels afectats per la hipoteca o el 15-M. En les jornades participarà qui va ser premi Nobel alternatiu el 2006, Chico Whitaker, que avui ha criticat la classe política. També està previst que hi intervinguin Vandana Shiva, activista a favor de l’ecofeminisme i premi Nobel alternatiu el 1993; Arcadi Oliveres, activista de Justícia i Pau, o Juan Carlos Monedero, que està considerat un dels ideòlegs del 15-M.

Aquesta és la tercera edició d’aquest fòrum anomenat de la biocivilització. El nom ha estat elegit, segons els membres de l’associació Imago (que organitza les jornades), per canviar el paradigma actual de civilització i incloure-hi la natura, del tal manera que l’ésser humà deixi de ser el centre d’aquest concepte. Precisament en aquest sentit s’encaminaran conferències sobre l’economia justa, la governança global, el consum, l’alimentació o les energies renovables.

Durant les jornades s’analitzarà l’actualitat política, econòmica i social i es presentaran diversos casos d’èxit en projectes alternatius, com ara els de les cooperatives d’agricultura ecològica, les plataformes a favor de les alternatives i l’autonomia energètica o moviments socials com ara el 15-M, Occupy Wall Street o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Un cop analitzada l’actualitat i reflexionat sobre les diferents experiències que es presentaran, s’obrirà un debat entre els ponents que estarà obert al públic. Fruit d’aquest diàleg s’elaborarà un document que recollirà les idees provinents dels assistents, conferenciants i altres participants que vol ser la petjada d’aquest seminari internacional amb vocació de reflexió global. Les jornades es podran seguir en temps real.