Pantaló curt i vambes. És una mostra més que l'estiu arriba i aquests són uns dels 70 agents que aquest estiu patrullaran exclusivament a les platges. Ho faran amb bicicleta, però també amb aquest vehicle, apropiat per circular sobre la sorra i que és una de les novetats d'aquesta operació estiu. La seva feina serà evitar estrebades i altres robatoris, però també la venda ambulant i l'oferiment de massatges. De fet des d'abril ja s'han posat prop de 1500 multes per aquests motius, un 52 per cent més que l'any passat en aquesta època. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Per primera vegada comença a funcionar un grup específic d'agents de les guardia urbana a les platges amb vehicles específics per circular per la sorra" JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Avançar en la línia aquesta d'intentar que les platges sigui un lloc de relax, de descans i que no hagis d'estar pendent d'altres molèsties ni cap tipus d'inseguretat." El focus es posa a la platja. S'intentarà que tothom pugui gaudir del litoral amb absoluta tranquil·litat, com ha pogut comprovar avui l'alcalde, qui se'n va de la platja amb alguns deures, com el de treure aparcaments de bicicleta per deixar més espai a aquests gimnastes... Però no només la platja. Aquest estiu 135 nous agents s'incorporen al cos de la Guàrdia Urbana. Patrullaran per tots els districtes per evitar, en plena temporada turística, els furts, la venda ambulant i l'incivisme. El dispositiu d'estiu també ha posat en el punt de mira 700 locals d'oci de tota la ciutat que podrien causar molèsties de soroll i que l'Ajuntament vigilarà de prop.

Als agents que patrullaran pel litoral barceloní s’hi afegeixen els 135 nous agents que es destinaran al patrullatge de proximitat als barris. El cos destinarà la major part dels efectius a combatre els furts i estrebades. Per segon any consecutiu la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra faran patrulles mixtes tant al front marítim com durant les festes de Gràcia, Sants i la Mercè.

A les platges també s’hi intensificarà l’operació Mestral per fer front a la venda ambulant. L’operació estiu també preveu mesures de mobilitat, com ara el reforç de les línies i els serveis de bus en direcció a les platges fins al 30 de setembre.

Més neteja durant l’estiu

Els serveis de neteja viària s’ampliaran gradualment a tots els districtes amb 75 equips i 144 operaris més. Un dels punts on més s’intensificarà és Ciutat Vella, on s’actuarà donant cobertura de manera uniforme de dilluns a diumenge.

Actuacions contra el soroll

Coincidint amb la temporada d’estiu comença la dotzena edició de la campanya de reducció del soroll d’oci nocturn. La campanya s’allargarà fins al novembre a Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi, l’Eixample i les Corts. La previsió de l’Ajuntament és actuar en uns 700 locals les nits dels dijous, divendres i dissabtes en horari nocturn. També s’ha previst instal·lar equips limitadors als concerts de les festes de districte