Les primeres investigacions han conclòs que la piscina de Can Dragó on va morir el menor complia tots els paràmetres de seguretat i que l’equip de socorristes era el correcte, i considera la monitora la responsable penal de l’accident, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat.

Segons la interlocutòria, el nen va morir per una “imprudència” de la monitora, que en el moment dels fets havia de vigilar un grup de nou menors que no sabien nedar, però no va adonar-se que un d’ells havia caigut a la piscina. Poc després, un socorrista va trobar el cos del nen ja sense vida i flotant a l’aigua.

El jutge recorda que hi ha d’haver un monitor per cada quatre menors, ràtio que s’estava incomplint en el moment en què l’infant va caure a l’aigua, ja que els altres monitors que anaven amb el grup estaven en un altre lloc i realitzant altres tasques. En el moment de l’accident, el socorrista va avisar l’infermer del recinte, que va executar les maniobres de reanimació pertinents fins que va arribar l’ambulància. El nen va ser traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron, on els sanitaris no van poder salvar-li la vida i va morir d’asfíxia per immersió, segons l’autòpsia.

La interlocutòria conclou que els socorristes van treballar ràpidament i eficaçment traient el menor de la piscina on havia caigut i iniciant la reanimació. El jutge, però, considera que la cap de monitors va ser imprudent en incomplir les ràtios i no vigilar tots els menors que estaven sota la seva supervisió. És per això que, tot i no veure indici de delicte, se li han imputat càrrecs per delicte lleu amb resultat de mort.