Els detinguts feien servei a domicili. Rebien les trucades dels clients i en qüestió de minuts, els portaven la droga allà on fes falta. I no només això. També tenien pisos que funcionaven com una narcosala, on es podia comprar una dosi i consumir-la allà mateix. La banda s'havia especializat a vendre "shabú", una substància gairebé desconeguda a Espanya, però que és molt habitual als països del sud-est asiàtic. De fet, gairebé tots els clients eren d'origen filipí. RAMON GRASA, cap d'Investigació dels Mossos a Barcelona "Es una droga molt adictiva i que treu la gana... no deixa dormir durant dies..." Dins dels pisos els Mossos hi van trobar prop de 600 grams de "shabú". I això, al mercat negre, són uns 140.000 euros. És el decomís més important que s'ha fet fins ara d'aquesta droga. Hi ha vuit persones detingudes. 4 d'elles es dedicaven a importar la droga i distribuir-la entre els petits traficants. Els altres s'encarregaven de vendre-la a petitat escala des de diversos pisos dels carrers de Manso i de l'avinguda de Mistral.

El grup s’havia especialitzat en la comercialització d’aquesta droga, una substància estupefaent extremadament nociva per a la salut, que provoca danys físics i mentals i és molt addictiva, ja que crea dependència des de la primera dosi. El comís de 690 grams de “shabú” és el més important que s’ha fet a Catalunya.

La investigació va començar el 2011, quan el Grup de Salut Pública van identificar dues persones que s’encarregaven de distribuir “shabú”. Els investigats rebien, per telèfon, els encàrrecs de consummidors i seguidament es desplaçaven fins al lloc acordat amb els clients o els rebien al seu immoble.

En la primera fase d’investigació els Mossos van detenir a l’aeroport de Barcelona una persona provinent de Guinea Bisseau que s’havia empassat fins a 48 càpsules de cocaïna, amb un pes total d’un quilogram. L’home va ser traslladat immediatament a un centre hospitalari perquè se li extragués la droga del cos. En la segona fase de l’operatiu, els Mossos van detenir tres persones que distribuïen la droga entre petits traficants. Als immobles dels detinguts, s’hi van intervenir 600 grams de “shabú”. En la tercera fase, es van detenir quatre persones més i es van comissar 90 grams de “shabú”, a més d’objectes per tallar i adulterar substàncies estupefaents.