Compte enrere per al tancament del centre penitenciari de l’Eixample. Aquest dimecres sis dels 24 interns que hi queden s’han dedicat a preparar l’últim sopar que es farà al centre. Es tracta d’un sopar especial: se servirà pizza de quatre formatges, gaspatxo, amanida i gelat. Fa almenys un any que no s’hi servia pizza a la Model. Al llarg del dia s’han traslladat tres grups de presos a altres presons i ara mateix només en queden 24, que són els que hi passaran l’última nit.

El tancament de la presó ja és un fet evident. Només queden 24 interns, sis dels quals dediquen aquest dimecres a preparar l’últim sopar que es farà el centre abans que tanqui portes. Aquest matí han treballat a la cuina pràcticament sols. Normalment, hi havia 30 interns al torn de matí i 28, a la tarda. “Fa certa pena” explica la Gemma, que és la responsable de cuina. Alguns dels interns com en Huanderson Gonçalves diu que se sent privilegiat de formar part del tancament de la presó. 

Mentrestant, la presó es va desballestant. La majoria d’espais ja estan buits, com el gimnàs i totes les màquines i materials s’han dut als centres penitenciaris Brians 1 i a Quatre Camins. Pel que fa als presos, aquest dimecres s’han fet tres conduccions i ara només queden 24 interns. Són els últims i els que hi passaran l’última nit.

Continuen marxant interns de la presó Model. Ara només queden 24 presos. Són els últims i els que hi passaran l’última nit #tancamentmodel pic.twitter.com/PAczvly5h6