Els veïns del carrer de la Gran Vista expliquen que des que es van posar pilones al final del carrer, a la plaça de la Mitja Lluna, turistes i visitants de les bateries antiaèries aparquen en aquest carrer, fins i tot en espais on no està permès. Els veïns han posat sobre la taula que els deixin aparcar a la zona d’ús exclusiu per a veïns, més enllà de les pilones, o la creació d’una àrea verda per a residents.

També denuncien comportaments incívics per part de turistes que visiten el turó de la Rovira de nit. Per posar-hi remei, l’Ajuntament ha destinat una parella d’agents cívics per evitar conductes inadequades.

En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, una de les veïnes del Carmel, Sònia Benito, ha assegurat que “era un barri molt tranquil, però, des de fa dos anys, s’han posat molt de moda els búnquers i l’Ajuntament ha fomentat molt el turisme“. Segons Benito, “molta gent ve en cotxe i aparca malament i quan arribem de treballar, no podem aparcar“. A més, “a la nit la gent fa botellot, trenquen vidres i fan soroll“.

Escolteu-ho aquí:

Com a resposta a aquesta situació, els veïns han decidit protestar cada dimarts indefinidament. Asseguren que ja han esgotat la via administrativa i que només han aconseguit “bones paraules però no solucions”. De cara a dimarts que ve, es plantegen tallar el trànsit de la carretera del Carmel perquè la mobilització tingui un major impacte.

Problemes amb la grua

Els veïns també demanen més flexibilitat a la Guàrdia Urbana que, segons diuen, “en lloc de resoldre els actes vandàlics, es dedica a posar multes als veïns”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Sònia Benito i Enric Peso han explicat que a la majoria de veïns del carrer se’ls ha portat el cotxe la grua “amb els problemes que això comporta”. Demanen solucions perquè “així com al carrer de Balmes a la nit es pot aparcar en un carril, al Carmel -que no passa ningú-, no ho pots fer”.