El cas es va destapar arran de la denúncia d’una noia de nacionalitat romanesa, que va assegurar que havia marxat del pis on vivia perquè era víctima de maltractaments i lesions. Segons va detallar, va venir a viure a Barcelona perquè un conegut li va oferir la possibilitat de guanyar 200 euros al mes pidolant pel carrer. Es va traslladar a la ciutat amb la seva cosina, després que aquest conegut els pagués el viatge. Un cop aquí, però, els va prendre la documentació i els va marcar les zones on havien de mendicar.

La denunciant també va explicar que li havien de donar tota la recaptació del dia i que, si no arribaven a una quantitat mínima, l’agredien físicament i fins i tot l’havien obligat a prostituir-se. És per aquest motiu, segons va afirmar, que va decidir abandonar el pis que compartien i viure al carrer.

La mateixa noia també va dir que al pis hi havia altres persones que rebien un tracte similar. Per tot plegat, la policia va obrir una investigació per identificar les dues persones que explotaven el grup, que van ser detinguts el dia 1 de juny a l’Estació del Nord, des d’on volien marxar cap a Romania.