Dos joves ucraïnesos han començat una vaga de fam per demanar la implicació dels governs i de l’OTAN, per aturar el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. “Hem començat una vaga de fam, volem que Europa, Catalunya i Espanya ens ajudi perquè acabi aquest conflicte”, diu un dels concentrats.

Els dos joves han passat la nit acampats a la plaça de Catalunya, una convocatòria que ja han seguit una quinzena de persones més. Segons han explicat a betevé, la intenció és continuar amb l’acampada nocturna i la vaga de fam per fer visible la seva reivindicació. “Demanem a Europa i a l’OTAN que aturin la guerra”, ha exclamat un dels joves. Per poder mantenir la concentració al llarg dels dies, els participants expliquen que faran relleus.

Amb aquesta acció volen aconseguir, diuen, “més d’ajuda i solidaritat”. Expliquen que és una manera de solidaritzar-se amb tothom qui ho està passant malament a Ucraïna, també amb les seves famílies i persones estimades que viuen al país. “Demanen suport polític, militar i material humanitari per a totes les persones que estan patint”, afegeixen.

“Volem que Ucraïna entri a la UE”

Expliquen que l’objectiu que demanen a llarg termini és que Ucraïna entri a la Unió Europea, “hem demostrat que estem disposats a lluitar per un món democràtic”, diuen.

Quart dia de protestes a Barcelona

A la reivindicació dels acampats s’hi ha sumat una nova manifestació multitudinària, també a la plaça de Catalunya. Al voltant de mig miler de persones s’han aplegat al centre de la ciutat. És el quart dia de manifestació, organitzada per la comunitat ucraïnesa de la ciutat.