La Guàrdia Urbana ha detingut tres persones per venda ambulant aquest dimarts a la tarda. Les acusen d’un delicte contra la propietat industrial i desordres públics. Un equip de betevé ha presenciat l’operació policial al moll d’Espanya. Les detencions s’han fet en el marc del dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària, que s’ha posat en marxa aquest dilluns amb la intenció d’evitar l’ocupació de la via pública al litoral.

Durant l’operació d’aquesta tarda ha calgut tallar la ronda del Litoral, entre la sortida 22 en sentit Llobregat i la 21 en sentit Besòs, per la presència dels venedors. El tall ha durat cinc minuts, i les detencions s’han fet entre les sis i dos quarts de set.

Segon dia del dispositiu contra el “top manta”

Les detencions arriben en el segon dia del dispositiu policial contra la venda a la manta. Ahir dilluns, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va anunciar un dispositiu permanent de 100 agents al litoral per evitar l’ocupació de la via pública. Durant tot el dia, es van veure pocs venedors a la manta, tot i que la situació va canviar a la nit, quan els agents es van retirar i alguns venedors van tornar a instal·lar-se al Port Vell.

Aquest dimarts, el desplegament policial s’ha repetit. Tot i això, alguns venedors a la manta han intentat tornar a vendre els seus productes, però tan bon punt els agents els han localitzat, han començat algunes corredisses. Això s’ha produït a la zona del Maremagnum, on els agents han envoltat els venedors i s’han fet les tres detencions i requisat material preparat per vendre a peu de carrer. Durant la persecució, la policia fins i tot ha hagut de tallar la ronda del Litoral durant cinc minuts.

Crítiques de Tras la Manta

El sindicat de venedors ambulants Tras la manta critica durament el nou dispositiu. Diuen que respon a un canvi de posició del govern municipal, el qual acusen d’abandonar el discurs social sobre els manters i “sumar-se a la criminalització” del col·lectiu.