Aquest dimecres, a les 11.40 h, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís de la troballa d’una granada de mà de la Guerra Civil al barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc. L’artefacte s’ha trobat en un pis del carrer del Farell, mentre es duien a terme unes obres de reforma. De fet, ha estat l’encarregat de l’obra qui ha avisat els Mossos que havien trobat un artefacte.

Els Mossos han activat el protocol pertinent i han enviat al lloc de la troballa la unitat TEDAX. Un cop allà, han comprovat que es tractava d’una granada de mà de la Guerra Civil, sense explotar, i se l’han emportat. En cap moment no hi ha hagut cap risc per a ningú.

Més de 8.200 artefactes explosius trobats pels Mossos en els darrers 12 anys

La unitat TEDAX dels Mossos d’Esquadra ha localitzat i desactivat més de 8.200 artefactes explosius a tot Catalunya en els darrers 12 anys. El cos ha elaborat un mapa que recull aquestes intervencions. Són objectes relacionats amb conflictes bèl·lics del passat, com la Guerra Civil i la Guerra del Francès: projectils d’artilleria, bombes d’aviació i granades. D’acord amb el mapa, a la comarca del Barcelonès se n’han trobat 255 des del 2012.