granada Guerra Civil

Troballa insòlita en un pis de Sarrià – Sant Gervasi. Aquest dimarts al matí una dona ha alertat els Mossos d’Esquadra perquè havia trobat una granada a casa seva. L’artefacte estava a l’interior d’un calaix i era del seu difunt marit. La policia catalana ha rebut l’avís cap a les 9 h.

Activada la unitat dels TEDAX

Després de rebre la trucada, els Mossos han mobilitzat la unitat dels TEDAX. Els agents especialitzats en la desactivació d’explosius s’han desplaçat al pis i han fet totes les comprovacions per assegurar que la granada no era perillosa. Després s’han endut l’artefacte. Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que l’artefacte és real, però descarten que pertanyi a l’època de la Guerra Civil.

granada Guerra Civil

A Barcelona s’han localitzat més de 300 bombes

No és un fet excepcional que a Barcelona es localitzin granades, especialment artefactes que van caure durant la Guerra Civil. Una de les darreres troballes va ser el febrer del 2022, molt a prop del castell de Torre Baró.

En els darrers 30 anys s’han localitzat més de 300 bombes a la ciutat, 24 de les quals eren granades de morter. En total, a més, s’han arribat a comptabilitzar 250 projectils d’artilleria. Alguns d’aquests artefactes s’han trobat a la zona de la platja, que va patir diversos bombardejos durant la Guerra Civil. El 2019, per exemple, es va haver de desallotjar la platja de Sant Sebastià per detonar-ne un.