Tribunal Judici 17-A

(ACN) El president del tribunal, Félix Alonso Guevara, ha rebutjat la petició de les defenses perquè se citi com a testimoni en el judici del 17-A l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva.

Villarejo va declarar com a acusat divendres en el judici per calúmnies i denúncia falsa a l’excap del CNI, Félix Sanz Roldán. En aquell judici va assegurar que el CNI espanyol havia rebutjat la informació d’un confident seu del entorn del gihadisme sobre el risc d’atemptat a Barcelona.

El president del tribunal, Félix Alonso Guevara, n’ha rebutjat el testimoni. Guevara ha dit que “el que digui aquest senyor o qualsevol altre senyor no afecta el judici”.

La policia assegura que els acusats formaven part de la cèl·lula

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional creuen que els dos principals acusats en el judici pels atemptats del 17 d’agost, Driss Oukabir i Mohamed Houli, formaven part de la cèl·lula gihadista i coneixien els plans terroristes del grup de Ripoll.

Segons han explicat aquest dilluns dos mossos d’esquadra i un inspector en cap de la Policia Nacional, l’anàlisi de converses, recerques a internet i altres proves documentals trobades permeten concloure que tant Houli com Oukabir van participar en els preparatius dels atemptats.

En concret, Oukabir presumptament va tenir un paper important en la logística del grup pel que fa al lloguer de vehicles, recerques d’objectius i armes, diners o telèfons, i també es va autoadoctrinar.

Segons un pèrit dels Mossos d’Esquadra, Mohamed Houli es va adscriure a la cèl·lula a partir del 26 de maig del 2017 —a partir del ramadà—, quan els membres de més edat del grup van explicar als més joves les seves intencions d’atemptar. “Houli va participar activament en la gestació dels atemptats”, afirmen els Mossos.

Segons els investigadors, la primera acció logística de Houli va ser l’11 de juliol amb la compra d’una targeta telefònica “conspirativa” que es va trobar en un dispositiu mòbil a Alcanar. També va participar en la compra de material explosiu i en la venda de joies robades per finançar els atemptats.