L’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) va detectar a principis d’any un increment de robatoris amb intimidació a diverses estacions de la xarxa del metro allunyades del centre de Barcelona. Arran d’aquests fets, agents dels Mossos de l’ASTMET van iniciar una investigació tutelada per la Fiscalia de Menors de Barcelona que va permetre la identificació, localització i detenció, el dimecres passat, de tres menors com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb intimidació a altres menors.

El grup actuava des de principis de gener amb un “modus operandi” que consistia a detectar a menors que viatgessin sols dins la xarxa del del metro i que durant el trajecte manipulessin un telèfon mòbil o algun tipus d’aparell electrònic. A partir d’aquí, quan el menor baixava del comboi, el seguien i quan estava prop de la sortida o ja al carrer, l’abordaven i li sostreien el telèfon i altres pertinences com diners o targetes. En la majoria dels casos, els robatoris es feien intimidant i amenaçant la víctima verbalment i únicament una d’elles va patir lesions lleus perquè va rebre una empenta.

Els tres detinguts van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona. Dos d’ells han quedat en llibertat amb càrrecs i el Jutge de Menors ha establert la mesura cautelar d’internament en un centre tancat durant dos mesos per al principal autor i cap del grup.

Arran dels fets, el Grup de Multireincidents de l’Àrea d’Investigació Criminal està investigant si aquest grup de menors pot estar relacionat amb altres fets similars encara no resolts i no es descarten noves imputacions.