La protesta s’ha desenvolupat de manera pacífica i silenciosa. A les portes del Turó Parc, diversos afectats per desnonaments hipotecaris han explicat la seva experiència.

Tot i que aquest “escrache” anava personalment adreçat al diputat Jorge Moragas, els manifestants en cap moment no s’han trobat amb ell ni s’han concentrat al davant de casa seva. Els activistes diuen que no es reconeixen en les crítiques que reben per part del Govern quan els qualifica de violents.

Segons la PAH, l’objectiu d’aquestes accions és que els diputats decideixin a títol personal i sense obeir la disciplina de vot del partit. En aquest cas, del PP, que ha convertit la iniciativa legislativa popular (ILP) que es va presentar amb més d’1,4 milions de signatures en una llei de deutors hipotecaris que no inclou ni la dació en pagament retroactiva, ni el lloguer social ni la moratòria de desnonaments d’habitatge habitual i deutors de bona fe.

Aquesta llei s’està tramitant des de dissabte passat al Senat, on els senadors poden presentar esmenes al projecte, tot i que després haurien de ser acceptades una a una pels diputats. Un cop la llei superi el tràmit parlamentari a les Corts espanyoles, la PAH posarà fi als “escraches” per fer front a una nova etapa de la seva lluita pel dret a l’habitatge.