(ACN/Redacció) Un jove independentista ha acceptat tres anys i quatre mesos de presó per buidar un extintor davant dels Mossos d’Esquadra en els aldarulls a l‘aeroport del Prat després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O l’octubre del 2019. La fiscalia inicialment li demanava fins a nou anys, petició que ha rebaixat a gairebé un terç, a més d’una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa ha acabat acceptant en la vista oral celebrada a l’Audiència de Barcelona. L’acord també preveu que se suspengui l’ingrés a la presó del condemnat.

Segons el relat de la fiscalia acceptat per la defensa, cap a les cinc de la tarda del 14 d’octubre el jove era al vestíbul de la T1, al qual s’accedeix des de l’andana de la parada del metro. Unes 200 persones intentaven accedir a la terminal per paralitzar l’aeroport i no feien cas de les ordres policials d’abandonar la infraestructura. Es va parar el servei de metro i es va bloquejar el pas dels passatgers, cosa que va causar un cert caos a la terminal.

Agents de la Brimo dels Mossos van formar dues línies policials, esquena contra esquena i separades uns dos metres cadascuna, per controlar els manifestants que arribaven des del metro i els que arribaven des de la parada de l’Aerobús. L’acusat era davant d’aquesta última línia policial i anava tapat amb un casc integral de moto. Va agafar un extintor penjat en una columna del vestíbul i el va buidar dirigint-lo a la cara dels agents durant uns segons. Després va llençar l’extintor cap als policies, i la bombona va caure entre les dues línies d’antiavalots.