Els Mossos d’Esquadra han detingut el presumpte autor d’una temptativa d’homicidi per motius homòfobs al barri de Sants-Badal. L’arrest es va produir el 10 de novembre. Segons la policia catalana, el sospitós, un home de 40 anys, va insultar la víctima, la va immobilitzar i després li va fer dos talls profunds al coll amb un objecte afilat que van necessitar diversos punts de sutura.

Lesions greus al coll

La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació va iniciar la investigació el 4 de novembre, quan els Mossos van tenir coneixement de l’agressió, que va tenir com a única motivació l’orientació sexual de la víctima. Segons la denúncia, el presumpte autor dels fets el va insultar i el va immobilitzar per l’esquena. Després li va fer dos talls al coll amb un objecte punxant. La víctima va ser traslladada a l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona amb lesions greus al coll que van requerir diversos punts de sutura.

Posteriorment, a més de fer la denúncia, la persona agredida va sol·licitar una ordre de protecció, ja que el presumpte autor dels fets també l’havia amenaçat de mort. El detingut va passar disposició judicial el 12 de novembre i el jutge en va decretar l’ingrés a la presó. Està acusat d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa i un delicte d’amenaces.

L’últim detingut per agressió homòfoba, al setembre

L‘última detenció per agressió homòfoba que va transcendir a Barcelona va ser el 24 de setembre. Els Mossos d’Esquadra van detenir un home de 28 anys com a presumpte autor d’una agressió al metro de Barcelona. Els fets van passar al juny, quan l’arrestat va robar, insultar i colpejar violentament la víctima per la seva orientació sexual. L’agredit va patir cops de puny i puntades de peu, i va requerir assistència i acompanyament psicològic d’entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

Condemna per part de l’Observatori contra l’Homofòbia

Des de l’Observatori contra l’Homofòbia han expressat la seva “absoluta condemna” a l’agressió que ha rebut un home gai al districte de Sants Montjuïc. Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, ha assegurat que estan en contacte amb la policia i que es posen a disposició de la víctima per oferir suport tant legal com psicosocial.