El Gremi d’Hotels i el de Restauradors han coincidit a condemnar l’agressió d’aquest dimecres a la plaça de Catalunya per part d’alguns manters a un turista. També coincideixen a dir que el govern municipal és poc combatiu contra la venda a la manta.

En un comunicat, el Gremi de Restauració ha demanat que l’alcaldessa, Ada Colau, torni de les vacances i convoqui el Consell de Seguretat per prendre “mesures urgents i contundents que restableixin l’ordre i la seguretat als principals recorreguts turístics de la ciutat”. Els restauradors consideren que ja “no es pot parlar de fets aïllat” i, per això, creuen que l’Ajuntament hauria de fer “un gir radical” en les seves polítiques.

Demanen que el consistori es presenti com a acusació particular en el cas per deixar clara la condemna a “la violència ferotge i desfermada dels manters que la ciutat viu des de fa temps”. També atribueixen a “la tibantor i equidistància intencionada d’alguns dirigents polítics” la situació actual -diuen- “d’impunitat aparent”.

Els hotelers exigeixen solucions

En un altre comunicat, els hotelers qualifiquen els fets d’“inadmissibles” i diuen que “era previsible”. L’entitat demana solucions urgents per “erradicar el ‘top manta'” i assegura que l’Ajuntament “no està posant els mitjans necessaris per posar fi a aquestes activitats”.

Segons el Gremi, la venda ambulant sense permís “perjudica greument el comerç local” alhora que “projecta una imatge molt negativa de Barcelona al món”. Demana a l’Ajuntament que actuï “contra una activitat il·legal present impunement a nombroses àrees de la ciutat”.

“Se’ns ha anat de les mans”

La Plataforma d’Afectats pel Top-Manta veu insuficient la gestió del govern d’Ada Colau sobre la venda ambulant irrgular. “Se’ns ha anat de les mans”, adverteix Fermín Villar, portaveu de l’entitat. “Si hem d’esperar que passi una desgràcia més grossa per fer alguna cosa és que anem molt malament”. En la mateixa línia que els hotelers, demana que les mesures urgents per erradicar el conflicte siguin immediates.