El Francesc i la seva família fa més d'una dècada que per Tots Sants compren una safata de panellets. D'entre la gran varietat de gustos, els primers que van tastar van ser els panellets sense sucre. FRANCESC CORBERÓ "Quan la meva dona estava esperant el meu fill tenia una diabetis gestacional i el Foix de Sarrià feia uns panellets sense sucre que permetia a la meva dona estant embarrasada celebrar la castanyada i prendre els panellets." JORDI MADERN, gerent "Cada any intentem fer algun panellet nou. És curiós perquè cada any intentem millorar en tot això i la gent continua demanant els clàssics, acaben dient d'aquest me'n poses un però la resta que sigui dels altres." Gairebé la meitat dels 500 quilos de panellets que han elaborat a Foix de Sarrià són de pinyons, seguits dels d'ametlla, coco i xocolata. JORDI LLOIS Els de pinyons, de coco, potser també anem cada vegada tastant les novetats que treu el pastisser, aquest any per exemple el de gingebre." Segons el Gremi de Pastissers el preu d'un quilo de panellets oscil·la entre els 40 i els 52 euros. La despesa mitjana en una família de quatre se situa en els 20-25 euros. Es calcula que aquesta diada de Tots Sants els catalans es gastaran un tres per cent més en panellets que l'any passat.

Segons el Gremi, prop de 900 pastisseries de tot Catalunya han elaborat entorn de 250.000 quilos d’aquests dolços. De pinyons, ametlles, xocolata o coco. Però també d’altres gustos més sorprenents com el de fruita de la passió, mojito o gintònic.

En el cas de la pastisseria Foix de Sarrià, aquest any han volgut innovar elaborant panellets de gingebre. El seu gerent, Jordi Madern, assegura que cada any “es trenquen el cap” a oferir novetats, però que al final els clàssics s’imposen: dels 500 quilos que han produït aquest any, gairebé la meitat de les vendes se les emporta el tradicional panellet de pinyons.

La recepta artesanal marca que els panellets s’elaborin amb una base d’ametlla, sucre i ou. A aquesta barreja no s’hi afegeixen fècules, conservants o colorants artificials. Des del Gremi de Pastisseria, però, han volgut alertar que algunes grans superfícies ofereixen paquets de panellets industrials amb aquests elements a un preu superior als elaborats artesanalment.