La Torre del Fang és un edifici d’origen medieval que limita entre Sant Andreu i Sant Martí. És de propietat municipal i fa anys que està abandonat. De fet, des de fa mesos els veïns denuncien que hi ha persones que l’ocupen i que l’espai està degradat. L’exterior de l’edifici és ple de brossa, grafits i les portes d’accés, obertes. Alguns veïns coincideixen a afirmar que des de fa poques setmanes, però, hi veuen menys persones que hi entren i en surten.

De la seva banda, l’Ajuntament ha explicat a betevé que treballa per recuperar la propietat. Per fer-ho, detalla que primer es va fer “l’informe d’ocupació de la Guàrdia Urbana” i, tot seguit, “l’incoació de l’expedient de recuperació”. El consistori diu que, a hores d’ara, “ja està tramitada la resolució per requerir a les persones ocupants que deixin lliure la propietat municipal“.

Rehabilitar la Torre del Fang i donar-li un nou ús

El consistori assegura que ja s’han fet “els estudis i actuacions per garantir arquitectònicament la solidesa de la torre” i destaca que aquest mes de setembre “es presentarà als òrgans de govern del districte la situació arquitectònica de l’edifici”.

Més enllà de rehabilitar l’espai, l’Ajuntament té previst aprofitar el Consell Plenari del mes d’octubre per convocar un “grup de treball” que aporti propostes d’ús d’aquest espai “com per fer el seguiment del projecte que se’n derivi”. A més, convida les entitats a que facin propostes per “activar aquest equipament”.